Generalitati

In momentul in care o sa va decideti sa achizitionati oricare dintre produsele sau serviciile oferite de C Web Design Business SRL , va trebui sa incheiati cu noi un contract care sa reglementeze conditiile furnizarii produsului sau serviciului respectiv.

Spre deosebire de acel contract, prezentul acord doreste sa va faca cunoscuta politica noastra generala de gestionare a relatiei contractuale cu clientii, spre deplina intelegere de catre acestia a regulilor care trebuie respectate pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a colaborarii noastre.

Sectiunile prezentului acord

Prezentul acord se intinde asupra utilizarii de catre dumneavoastra a urmatoarelor servicii si produse oferite de C Web Design Business SRL :

 • servicii de webhosting
 • servicii de FTP (file transfer protocol)
 • servicii de e-mail

De asemenea, prezentul acord are in vedere impunerea unor reguli care sa impiedice blocarea serverelor C Web Design Business SRL, incercarile de patrundere in sistemul reprezentat de serverele C Web Design Business SRL , precum si orice alta activitate de natura a aduce atingere normelor legale in vigoare.

Serviciul de File Transfer Protocol (FTP)

Furnizarea catre terti a unor servicii similare accesului FTP oferit de C Web Design Business SRL nu se poate realiza decat cu acordul expres si prealabil al C Web Design Business SRL.

Servicul de e-mail

Este interzisa folosirea de catre un client a resurselor oferite de C Web Design Business SRL pentru realizarea de comunicari comerciale nesolicitate, asa cum sunt ele definite in legislatia romana in vigoare.

Folosirea serviciilor oferite de C Web Design Business SRL pentru transferul unor informatii de natura a aduce atingere legislatiei romane in vigoare poate avea drept consecinta intreruperea furnizarii serviciilor respective;

Garantii privind buna functionare a serviciilor C Web Design Business SRL

Indiferent de efortul constant de securizare a sistemului, depus de membrii echipei C Web Design Business SRL , noi consideram inacceptabile actiunile acelor clienti care incearca, indiferent daca au succes sau nu, sa patrunda in sistemul reprezentat de serverele C Web Design Business SRL . Orice astfel de incercare se va finaliza cu rezilierea contractului incheiat cu acel client, cu posibilitatea actionarii acestuia in justitie pentru recuperarea eventualelor daune produse in buna functionare a serverelor noastre.

Ca regula generala, nu se accepta programele care ruleaza in fundal. Se permite folosirea unor astfel de programe, insa se va percepe o taxa asupra resurselor de sistem utilizate si pe baza administrarii operationale daca acestea sunt depasite fata de oferta pachetului de web hosting. (Privat JVM, Java Servlets, etc.)

Expunere de motive

In ideea mentinerii unui standard tehnic si moral ridicat al produselor si serviciilor furnizate de C Web Design Business SRL , consideram utila impunerea unor reguli de conduita a caror respectare o consideram vitala. Acceptarea acestor reguli de utilizare a produselor si serviciilor oferite de noi este una dintre conditiile pe care le impune colaborarea dumneavoastra cu C Web Design Business SRL.

De asemenea, se poate intampla ca unele dintre serviciile sau produsele oferite de noi sa fie supuse unui regim de utilizare diferit de cel general. In aceasta situatie, veti fi informat asupra acestor conditii printr-un acord special, la care se face trimitere intr-una dintre etapele premergatoare folosirii / achizitionarii serviciului sau produsului respectiv.

Chiar daca legislatia Romaniei nu este extrem de completa in a cuprinde toate aspectele mereu in schimbare ale spatiului WWW, trebuie sa stiti ca baza acestui acord propus dumneavoastra se afla in actele normative deja existente:

 • Legea comertului electronic nr. 365/2002;
 • Legea privind clauzele abuzive incheiate intre comercianti si consumatori, nr. 193/2000;
 • Legea pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, nr. 677/2001, precum si in unele reguli cu valoare de principiu existente in dreptul romanesc.

Servicii de webhosting

Prin contractul incheiat cu dumneavoastra, C Web Design Business SRL va furniza spatiu web pentru gazduirea siteului dumneavoastra, precum si anumite facilitati pentru gestionarea cat mai eficienta a acestuia. Va sfatuim sa cititi cu atentie clauzele pe care le contine contractul de webhosting propus de noi, pentru ca scopul principal al C Web Design Business SRL este acela de a personaliza cat mai bine serviciile oferite catre clientii sai, si nu de a incheia cu acestia contracte standard, cu ”clauze impuse”.

In acelasi timp, ar trebui sa stiti ca mentinerea colaborarii dumneavoastra cu C Web Design Business SRL se poate realiza doar in masura in care veti respecta anumite reguli referitoare la serviciul nostru de webhosting:

 • folosirea spatiului oferit de noi pentru a stoca, transfera sau promova activitati, servicii sau produse de natura a aduce atingere legislatiei romane in vigoare sau normelor de conduita morala, va avea drept urmare rezilierea contractului de gazduire a siteului dumneavoastra, fara preaviz si fara indeplinirea altor formalitati. Nu puteti deci folosi spatiul oferit de noi pentru a stoca, transfera sau promova materiale pornografice, materiale publicate cu incalcarea dreptului de autor, materiale publicate cu incalcarea drepturilor fundamentale ale omului (materiale rasiste, antisemite, xenofobe, discriminatorii sexual, etc), s. a. m. d.;
 • folosirea spatiului oferit de noi pentru a opera programe de tip ”Internet Chat Relay” (IRC) nu se poate realiza fara obtinerea acordului expres si prealabil al C Web Design Business SRL.
 • ”panoul de control virtual” (virtual control panel) al spatiului oferit de noi este un produs al C Web Design Business SRL. Folosirea acestuia in orice alt scop decat acela pentru care a fost creat va avea drept urmare rezilierea contractului incheiat cu dumneavoastra.
 • realizarea de copii de siguranta (backup) ale materialului incarcat de client in spatiul furnizat nu reprezinta o obligatie a C Web Design Business SRL. Acest lucru inseamna ca noi vom realiza astfel de copii, insa nu la o frecventa care sa permita recuperarea, in orice moment, a oricarui tip de date incarcate de client pe serverul C Web Design Business SRL, si pierdute apoi datorita actiunilor respectivului client.

Concluzie

Acest acord nu are scopul de a se transforma intr-un mijloc de limitare a drepturilor clientilor nostri, si nici de a crea obligatii imposibil de respectat de acestia. Mai mult, prezentul acord nu trebuie vazut ca un contract standard, care sa va informeze cu litere minuscule despre obligatiile pe care le aveti fata de noi sau despre drepturile conditionate pe care vi le ofera contractele noastre.

Credem ca prin parcurgerea acestui text cu valoare de acord ati putut intelege cat mai bine lucrurile pe care le consideram de neacceptat in relatia cu clientii nostri, in conditiile in care nici noi, nici dumneavoastra, nu dorim ca aceasta colaborare sa poata afecta in vreun fel imaginea afacerilor pe care le construim si desfasuram, impreuna sau separat.

Pentru intelegerea completa a politicii noastre de protejare a clientului C Web Design Business SRL, acest acord se completeaza cu:

 • termenii acordului de confidentialitate propus de C Web Design Business SRL clientilor si utilizatorilor serviciilor sale;
 • documentul ”Definitii de termeni”, important pentru intelegerea ansamblului ofertei de produse si servicii ale C Web Design Business SRL.