Cat de important este responsive web design pentru website?

Pe masura ce design-ul web a evoluat, a devenit mai mult decat necesar pentru site-uri sa detina un responsive web design eficient. Din ce in ce mai multi oameni aleg sa foloseasca telefoanele mobile pentru a naviga online, tocmai de aceea un site care nu este adaptat la responsive web design are foarte putine sanse sa castige un public numeros de partea sa.

Raportat la vremurile in care ne aflam, un site non-responsive poate fi considerat inca de la lansare ca fiind ineficient, sau cel putin, mult mai putin eficient decat ar putea fi avand un responsive web design.

Am putea considera ca responsive web design este un concept care s-a transformat deja intr-o regula pentru toate site-urile care doresc sa se faca remarcate in domeniul online.

Conform unui studiu, in 2015 aproximativ 1,9 miliarde de oameni folosesc device-urile mobile pentru a naviga pe internet, fata de 800 de milioane, cifra stabilita anul trecut.

Responsive Web Design

Prin urmare, daca vreti ca site-ul dumneavoastra sa fie accesat de oriunde, aveti o singura optiune: adaptarea la responsive web design.

Pentru a intelege mai bine cat de important este ca un site sa detina responsive web design, o sa va exemplificam dependenta pe care oamenii au ajuns sa o aiba fata de device-urile mobile:

  • Utilizatorii de smatphone-uri au ajuns sa isi verifice telefoanele de cel putin 150 de ori pe zi;
  • 67% verifica telefoanele pentru mesaje, apeluri sau alerte chiar si atunci cand telefoanele lor nu trimit notificari;
  • 44% dintre utilizatori admit ca dorm cu telefonul in pat pentru a nu rata nimic;
  • 29% dintre utilizatori descriu telefoanele ca fiind “lucrul fara de care nu pot trai”.

Care sunt problemele pe care le rezolva un responsive web design:

  • 46% dintre oamenii care folosesc folosesc telefoanele mobile pentru a naviga pe un site declara ca intampina probleme in vizualizarea unui site static. Un site static este un site traditional, non-responsive.
  • 44% dintre oameni au declarat ca navigarea a fost mai dificila pe device-urile de dimensiuni mai mici.

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *